SOJABULLAR
Här kommer ett tips på kanske den mest klassiska av rätter, k*ttbullar! Tack vare anammas nya formbara färs, som ingen av er kan ha missat, är det numera superenkelt att göra egna bullar. Nog att det finns goda att köpa som hel/halvfabrikat i butikerna, men visst är det något alldeles särskilt med hemlagade? MUMS! Till ca 35 små sojabullar behöver du:1 pkt anamma formbar sojafärs0.5dl Kantarellfond1 gullök (hackad)2 små vitlöksklyftor (pressade)ca. 20g fryst hackad persiljaSalt, peppar Gör såhär:1: Se till att sojafärsen är helt tinad. Viktigt att det inte är isbitar eller dylikt och går inte att micra. Det står att det tar ca 30 minuter på paketet, vi upplever däremot att det tar något längre tid.2: Stek lök och vitlök i en panna tills de mjuknat ordentligt. Låt svalna.3: Blanda ned sojafärs, lök, fond och kryddor. Låt vila i ca 15 minuter.4: Forma till bullar och stek ordentligt på medelhög värme tills de får fin stekyta.