SEMLOR!

Hej kåmpisar! Känner oss som hycklare som ena dagen snackar om "extra allt" osv och nästa dag lägger upp en helt vanlig klassisk semla. Fast den är ju lite bättre än andra semlor såklart eftersom att den är djurvänlig 🐄🐣🐾 hur som helst så skyller vi denna dubbelmoral på att vi har gäster från utlandet, och det vore ju hemskt fräckt att skicka hem dem utan att ha bjukkat på en vanlig semla -eller hur? Detta är vegomagasinets (bästa tidningen ever!) receptsom vi bakat både i år och förra året, nedskrivet är vår halvsatsversion med dubbel kardemumma och lite mer fett, men annars är allt detsamma.  Till 6 semmelbullar behöver du: 45 g smör, t ex mjölkfritt Drygt 1 dl växtmjölk 1/4 jästkub 3 msk strösocker 1 krm salt 2 tsk stött eller mald kardemumma 3-4 dl vetemjöl Gör såhär:1: Smält smöret i en kastrull och blanda ned mj*lken och låt bli fingervarm. Blanda ned jästen.2: Blanda alla torra ingredienser utom 1-1.5 dl mjöl i en bunka  och blanda ned vätskeblandningen. Knåda till en jämn deg.3: Låt degen jäsa i 40min.4: Baka ut degen och forma till bullar. Låt jäsa ytterligare 30 min.5: grädda bullarna på 200 g i 8-10 min.6: Låt svalna och NJUT. Pssst! Alla färdigköpta mandelmassor är inte veganska (de flesta är) så se till att läsa på innehållsförteckningen. Det är dessutom easy peasy att göra egen!