SAFFRANSRISOTTO

Risotto... är inte det en vegans mardröm? Känns som att en ofta blir serverad en jättetråkig grönsaksrisotto när man går till en restaurang utan vettiga veganska alternativ. Eller så är det bara något vi fått för oss. Nåväl -det här är ingen tråk-risotto iallafall! En saffransrisotto med vitt vin, toppat med stekt svamp, vinbär och lite tryffelbalsamico. Vi känner att saffran i matlagning är perfekt såhär års, speciellt i såna här krämiga rätter! Vi toppade med balsamvinäger bara för att vi ÄLSKAR det, speciellt med lite tryffelsmak i. Går ju såklart att skippa! Du behöver (2 port):Risottoris för 2 portionerEn gullök5 dl vatten (kan variera mellan olika märken på ris)1 buljongtärning0,5g saffran4 champinjoner0,5dl vitt vin(Några vinbär och balsamvinäger till garnering) Gör såhär:1: Hacka löken så litet du orkar och stek på låg värme i botten en kastrull tills den blir genomskinlig.2: Tillsätt riset, kokande vatten och buljongtärningen och låt koka i 10 minuter.3: Tillsätt saffranen och vinet och låt koka i 10 minuter till under uppsikt och omrörning (så att det inte bränner fast på slutet).4: Stek champinjonernaServera med några vinbär och lite (tryffel)balsamico.