QUINOASALLAD MED FALAFEL, VEGANFETA OCH HUMMUSDRESSING
Asså vi blir så jäkla irriterade!! Nu har en åkt på en förkylning så det rinner ju ur oavbrutet ur snoken och vi har tagit både en och två ingefärashots utan resultat. SKANDAL. Vi inbillar ju oss att bara en tar en frukt, andas in lite eukalyptus och fräter sönder halsen med ingefära så ska en vara symptomfri inom 10 minuter. Men nu är vi inne på dag 2 här utan resultat. Då gäller det att gå på det tunga artilleriet -en fräsch (aah för fräscht är ju det en är sugen på) sallad med all medicin som moder jord bjukkar på. Till 4 portioner behöver du: 1 mango70g färska sockerärtor 1 pkt körsbärstomater1 rödlök1 avocado1 näve färsk koriander1 tetra kikärtor0.5 dl rapsolja2 citronerMachésallad (eller motsvarande)Falafel (köpt eller hemgjord, recept HÄR)2 vitlöksklyftor0.5dl Ifrache100 g vegansk fetaostSalt, svartpeppar Gör såhär: 1: Mixa samman kikärtorna, saft från 1.5 citron, 0.5 näve koriander, vitlök, salt, peppar och rapsolja till en slät hummus. Låt vila svalt medan du gör övriga steg.2: Om du gör egen falafel, gör detta i det här steget innan du fortsätter med 3-6. RECEPT FINNS HÄR3: Koka quinoa för 4 personer.4: Tvätta och skär alla grönsaker i önskad storlek. Smula sönder fetaosten.5: Stek/fritera falafeln och blanda sedan allt till en sallad. Pressa över citronsaft, strö över salt och peppar och toppa med lite färsk koriander.6: Rör ned Ifraiche:en i hummusen och servera direkt till salladen. VOILA!