Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Potatis-och purjolökssoppa med vita bönor

Den klassiska potatis-och purjolökssoppan går att fylla med protein genom att smyga ner vita bönor i, vi tycker inte att det blir någon skillnad i smaken men det blir mer mättande! Till 4 portioner behöver du:5 medelstora potatisar2 gula lökar1 stor purjolök2 vitlöksklyftor1 tetra vita bönor1.5 dl vitt vin (kan ersättas med mer buljong)1 dl havregrädde (kan uteslutas)1 buljongtärning12 dl vatten0.5 pkt fryst kryddblandning provencaleSalt, vitpepparGör såhär:1: Stek potatis, lök och vitlök tills de mjuknat en aning. Tillsätt purjolöken.2: Tillsätt buljongen, vatten, kryddningen och bönorna.3: Låt puttra i ca 5-10 minuter.4: Mixa samman alltsammans tills du får konsistensen du önskar.5: Häll i havregrädden om så önskas och justera kryddningen.6: Toppa med havre fraiche, peppar och purjolök!

Föregående inlägg

SMULPAJ

Nästa inlägg

VILTOUMPH!GRYTA

Till bloggens startsida

VEGANSKMATLÅDA