PIZZA
Hemma hos familjen Oller Westerberg äter vi ofta och gärna hemmagjord pizza. Det är pappa som gör degen, och enligt grundreceptet så ska det vara "Argentinsk pizza". Det vet vi inte om det är, men den är iallafall ganska tjockbottnad och luftig. Förutom grönsakspizzan till veganerna så bjud det även alltid på lökpizza. Har du aldrig smakat? Gör det! Här kommer receptet. Och förresten, när vi äter pizza (eller okej vi har gjort det två gånger) så använder vi en stor stenskiva som vi lägger över bordet för att underlätta uppsliceningen och det eviga skickandet med pizza kors och tvärs över bordet. Recommend recommend! Du behöver till degen: 1kg vetemjöl15g salt1tsk socker6dl ljummet vatten45g jäst för osöta degar0,5 dl olivoljaGör såhär: 1: Blanda 2 msk mjöl med sockret, jästen och lite vatten (pö om pö) tills det bildar en homogen deg. Låt det jäsa i 20-30 minuter tills det dubblerat i storlek2: När den jäst, blanda ner resten av ingredienserna och knåda till en jämn, elastisk deg.3: Dela degen i tre bitar. Lägg bitarna på en lite inoljad yta och låt de jäsa i en timme tills den -återigen-blivit dubbelt så stor. Det kan vara bra att platta till den ett par gånger under jäsningen för att forma den som du vill (dvs platt). 4: Förgrädda den nu i 3-5 minuter på 250 grader (gärna med ett tunt lager tomatsås om du ska ha det på pizzan). Ett tips är att göra några extra och frysa in förgräddade pizzabottnar, så lyxigt att bara ta ut och toppa sen!5: Toppa med det du vill ha på och grädda sedan i ca 7 minuter till på 200 grader (tills du märker att kanterna blivit krispiga). Du behöver (topping på en lökpizza)3 gullökar 1 dl olivoljaSalt, svartpeppar, OreganoGör såhär: 1: Skiva löken tunt och stek på låg värme tills den blivit mjuk.2: Krydda med rikligt med salt och svartpeppar.3: Pensla pizzabottnen med ordentligt med olivolja och lägg över löken och oreganon. Gillar du ost är det väldigt gott på (vi brukar dock köra utan vego-ost). 4: Grilla i ugnen tills kanten blivit krispig. Vi testade att käka pizzan med chiliaioli från VEGME -riktigt gott!