PEPPARKAKSPRALINER

Våra julpralier har rymt -och släkten kommer om en timma? Inga problem! De här pralierna kräver minimal effort med maximal mums-faktor. Pepparkakssmken går ju hem hos alla värda att vara vänner med, samtidigt som mandelsmaken ger de lite finess. Klockrent helt enkelt!  Du behöver (10 stycken):100g madelmassa15 pepparkakor + 3 till garnering200g vegansk mörk choklad3 msk smält smörGör såhär:1: Slö sönder pepparkakorna till smulor. Vi använde en stavmixer, men går ju såklart bra att banka med en kavel eller liknande!  Lägg smulorna i en skål.2: Riv ner mandelmassan i smulorna och tillsätt smöret. Knåda till en jämn (utsökt) deg. 3: Rulla bollar och ställ in i frysen i 30 minuter.4: Smält chokladen och doppa pralinerna. Strö över lite mer krossad pepparkaka medan chokladen är mjuk.När vi gör dessa igen (för det finns inte en chans att de kommer räcka fram till jul) så gör vi de lite mindre, kanske 15 praliner på en sats.