PASTA POMODORO

Tomatsås känns lite tråkigt va? Tänk om! Här bjuder vi på en god pasta pomodore med härlig tomat och chillismak. Går jättefort att göra och med bönpasta och lite frön på toppen blir det en perfekt balanserad måltid näringsmässigt! Varför krångla till det lixom? Du behöver (till 2 port): 2 gula lökar  2 klyftor vitlök 3 tomater 5 blad färsk basilika (och några till topping om du önskar) 1 msk rödvin 1 msk balsamico Salt, svartpeppar, chiliflakes (smaka av) 1/2 msk oregano 1 paket plommontomaterOlja Gör såhär:1: Skiva vitlöken i tunna skivor, hacka gullöken och tärna tomaten. Stek löken och vitlöken tills de blivit ganska mjuka. Använd gärna en stekpanna med höga kanter.2: Lägg plommontomaterna på en plåt och ringla över olja, salt och peppar och ställ in i ugnen på 150 grader.3: Koka pasta, sätt klockan på en minut mindre än vad som är angivet på paketet.4: När löken mjuknat, släng ner tomaterna och låt puttra tills de blivit mjuka och släppt mycket vätska. Riv också sönder basilikabladen med händerna och släng ner.5: Häll ner vin, balsamico, tomatpure, salt, peppar, chiliflakes och oregano. 6: När pastan blivit klar, lägg ner den och låt den koka sista minuten med pastan.7: Ta ut plommontomaterna ur ungen och tillsätt dem till pastan. Lägg över några basilikablad och pumpakärnor!