PÅLÄGG
Men ni veganer äter väl typ bönröror och sånt på mackan? Ja, det gör vi -och vi älskar det! Pålägg kan ju vara lite klurigt om en inte gillar vego-ost och tröttnar på grönsaker med salt. But we got you! Här är tre busenkla, lagom billiga och smarriga röror att slänga (eller bre) på fruksotmackan. Går fort att slänga ihop och håller ungefär en vecka i såna här tätt slutade lådor. Sen är det ju riktigt trevliga färger på dem så man riktigt vaknar till på morgonkvisten (lol som att det skulle göra någon skillnad, bäst effekt fås i kombination med kaffe). Bönröra med oliver och balsamico: Mixa ihop: 2 tetror (ca 500g) svarta bönor, 250g svarta urkärnade oliver, 0,5dl olivolja, 0,5dl balsamico, salt och svartpeppar. Morotshummus med soltorkade tomater: Mixa ihop: 2 pkt (500g) kikärtor, 1kg kokta morötter, 1 dl olja, 1 vitlöksklyfta, 100g soltorkade tomater och salt. Ärtpesto med solrosfrön: Mixa ihop: 1,5kg gröna kokta ärtor, 1dl olivolja, 2dl rostade solroskärnor, salt och peppar.