OREOKLADDKAKA

Oreokakorna är ju minst sagt heta i "vegancomunityn" och även fast det inte är våra favoritkakor så kände vi oss tvungna att hoppa på tåget och baka en OREOKLADDKAKA! Riktigt smaskig blev den, dock satt vi och tittade The big bang theory under gräddningen så skulle rekommendera ett par minuter mindre i ugnen än vi hade (vi har justerat receptet därefter).  Du behöver: 2 dl rapsolja2,5 dl vatten1 dl svagt kallt kaffe1pkt oreokakor1,5 dl kakao1 tsk bakpulver2,5 dl socker 3 dl vetemjöl1 dl florsocker1 tsk vaniljsocker Gör såhär: 1: Spara 4 oreokakor till garnering. Separera sedan det svarta och vita från varandra och lägg i varsin bunke.2: Ta den bunken med de svarta kexen i och krossa dem med en träslev (eller annat som funkar för dig). Blanda ner 1 dl kakao, 2,5 dl socker, 3 dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver. Blanda.3: Tillsätt 1,5 dl vatten, 0,5 dl kaffe och 2 dl raspolja. Blanda ordentligt till en jämn smet.4: Smöra en form och sätt in i ugnen i 200 grader i 20 minuter.5: När kakan är klar, ställ den svalt medan du gör glasyren! Blanda det vita från kakorna med 1dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker, 0,5dl kakao, 0,5dl kaffe och 0,5dl vatten. Blanda!6: Bred ut glasyren på kakan. Krossa 3 oroeokex och strö över glasyren. Dela det fjärde på mitten och toppa med! Låt stå i ca 10 minuter innan servering.