NÖTPESTO

Vi är ganska gnälliga. Tycker gott en kan vara lite bitter om man inte tycker att saker är i sin ordning. Igår satt vi och gnällde över att matguden inte välsignat veganer med någon schyst "ost" att äta med kex. I väntan på att våra böner ska bli hörda kan vi rekommendera det här som ett sorgligt (men ändå asgott) alternativ på ostbrickan.Vi tycker cashewnötterna bidrar till krämigheten medan valnötterna har den här bittra torrheten som påminner lite om parmesan. Det kanske kan stilla gnälligheten något i eviga väntan på vegoost. Du behöver: Ca 2 dl cashewnötter Ca 1 dl valnöttskärnor2dl olivolja2 små vitlöksklyftor Saft från 1 citron 1 kruka basilika1/2 paket fryst basilikaSalt, svartpeppar Gör såhär:Mixa samman alla ingredienser och låt gärna stå någon halvtimme innan servering. Enkelt men ack så gott!