MOROTSSOPPA MED SMAK AV KOKOS OCH INGFÄRA
Veklingar, titta bort! Den här soppan är bara för de tuffaste ibland oss. De som vågar smaka på en soppa trots att den doftar het chili och ingefära långa vägar. De som törst äta ett örtigt vitlöksbröd trots att de ska träffa bekanta efteråt. Till er -här kommer ett hett tips! Vår favvo morotssoppa. Som ni hör så krävs det inte så mycket för att vara tuffa i vår bok, gillar vitlök, chili och vitlök och du är good. Det här är dessutom en av rätterna vi tänker bjuda på i Göteborg under Vegovision där vi kommer stå ett pass i "öppet kök" så, kom dit eller var en fyrkant... Funkar visst bättre på engelska. Här kommer receptet iallafall. Till 6 portioner behöver du:2 gula lökar (hackade)2 klyftor vitlök (pressad)0.5 röd chili (hackad)1 kg morötter (i skivor)ca. 2 msk färsk ingefära (riven)saft från 2 limefruktersalt, peppar2-3 msk agavesirap eller annan sötning2 burkar (dvs 800ml) kokosmjölkca 1 l grönsaksbuljongmatfett till stekning(För mer mättnad: 2 dl röda linser) Servera med: rostade solrosfrön, vitlöksbröd och chili flakes Gör såhär: 1: Stek lök, vitlök, ingefära och chili i en tjockbottnad kastrull tills de fått fin gyllenbrun färg.2: Tillsätt morötter och buljong och låt puttra i ungefär 10 minuter (tillsätt även torkade linser om så önskas).3: Häll ned kokosmjölk och mixa soppan slät.4: Ställ tillbaka soppan på spisen och tillsätt salt, peppar , sirap och lime.5: Smaka av med mer igefära och chili om så önskas. Servera med topping och gott bröd!