LASAGNE
Hur gott är det inte med lasagne? Speciellt den här mustiga varianten med rött vin och balsamvinäger i sojafärssåsen och ordentligt med muskot i bechamelsåsen. Det är ju egentligen inte svårare än att göra spagetti med köttfärssås men känns så mycket lyxigare, iallafall för oss!Hoppas ni tycker receptet är lätt att följa och att ni gillar resultatet! K*ttfärssås:300g fryst sojafärs (elr motsvarande mängd torkad)1 tetra krossade tomater 2 gullökar (hackade)2 vitlöksklyftor (pressade)Matfett3 msk tomatpuré1dl rött vin2 msk balsamvinäger3 msk socker eller agavesirapSalt, peppar4 msk fryst basilika2 msk oregano2 tsk chili flakesGör såhär:1: Stek gullök och vitlök till de blivit gyllenbruna. Tillsätt sojafärsen och rör om tills den är helt tinad och börjar dofta.2: Tillsätt tomatpuré och kryddor och rör om. 3: Häll ner de krossade tomaterna, vinägern och vinet och låt puttra samman.4: Smaka av med socker och eventuellt mer kryddor. Låt stå och puttra på låg värme medan du rör ihop bechamelsåsen. Bechamelsås:60 gram mjölkfritt margarin 4 msk vetemjölSalt, vitpeppar1 grönsaksbuljongtärning0.5 tsk mald muskotnöt7 dl växtdryck (vi använder soja för detta)Gör såhär:1: Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa tills en massa bildats. 2: Vispa ned mjölken en deciliter i taget för att undvika klumpar. Låt koka upp på svag värme och tjockna.3: Låt buljongtärningen lösas upp i såsen och krydda efter behag! Varva lasagneplattor med k*ttfärssås och bechamelsås och grädda i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter tills plattorna är genommjuka och lasagnen fått fin färg och yta! Smaklig måltid!