KURDI(SH) MIDDAG

Igår röstade kurderna för sin självständighet i Kikruk så tänker vi att det passar bra att försöka recreate:a en rätt som vi ofta äter hos våra kurdiska vänner. Vet inte vad det kallas, men det är en typ av stekt ris,potatis och pasta med russin, grönsaker och en proteinkälla. Det blev jättegott, om än inte så likt originalet, misstänker att riset traditionellt tillagar på något annat sätt. Struntsamma.  En schysst middag helt enkelt, som vi tänkte dela med oss av!  Du behöver (4 port):1 gullök2 vitlöksklyfor3 små kokta potatisar 1 portion kokt pasta (vi använde bönpasta)1 dl russin2 dl gröna äter4 portioner basmatirisGurkmeja, Kanel, salt och peppar.1 paket pulled oats naturell. Gör såhär:1: Börja med att skölja och blötlägga riset i en halvtimme.2: Koka potatisarna och pastan3: Under tiden stekte vi ärter, lök, vitlök och russin lätt i en kastrull och ställde de åt sidan i en skål. 4: Därefter steks pulled oats, krydda med salt och peppar och lägg det sedan i skålen tillsammans med det som stektes i steg 3.5: Koka sedan riset enligt anvisning på paketet, men tillsätt förutom salt och olja även gurkmeja för att få en fin färg på riset. Vi kryddade även med kanel (ca 1 tsk).6: Stek nu potatisen och pastan tills de fått liten yta.7: Blanda ner allt i kastrullen där riset kokat, tillsätt lite mer olja och stek tillsammans i några minuter.Klart!