KOKOSVÅFFLOR
Få saker får oss att känna oss så "influenc:iga" som att slänga tillbaka smörpaketet längst in i kylskåpet och plocka fram KOKOSOLJAN. Hör och häpna! Stoppa pressarna! Folk gör ju allt med kokosolja nu för tiden. Tvättar håret, smörjer in bebisar och putsar skorna... Så crazy går vi inte (än) utan vi drog gränsen vid det inte-så-extrema våffelbaket. Vi tänkte att "hmm... vad 17 ska en smaksätta de små rackarna med idag?" och valet föll på kokos. Då föll det sig ju rätt naturligt att ta fram den lilla burken. Och smarrigt blev det! Vad toppade vi mumsbitarna med då? Jo, lite sojagrädde, en cashewchokladkräm och lite smält cashewchoklad. Och några svinsura frusna vinbär för att piffa till bilden lite. Till 5 våfflor behöver du:50g kokosolja3 dl vetemjöl1/2 tsk salt4dl växtmjölk1tsk vaniljpulver om du vill. Gör såhär:1: Smält oljan och låt den svalna något.2: Blanda de torra ingredienserna 3: Häll i växtmjölken och oljan och vispa till en jämn smet.4: Grädda i våffeljärn tills de är krispiga.