KANTARELLPASTASÅS

Ytterligare ett läckert kantarellrecept. Denna gång en klassisk pastasås där kantarellsmaken verkligen får stå i centrum. Till det några smakrika romanticatomater (smaksatta med balsamico och svartpeppar) och ett gott vitlöksbröd gjort på hemmagjort surdegsbröd! Du behöver (6 portioner):750g kantareller0,5 liter havregrädde2 gullökar4 vitlöksklyftor0,5dl maizena2 msk kantarellfond2 msk kinesisk sojaRapsoljaSaltSvartpeppar Gör såhär:1: Hacka löken och stek den mjuk tillsammans med kantarellerna i en stor stekpanna med höga kanter2: Pressa ner vitlöksklyftorna.3: Häll över 4 dl havregrädde, fonden och sojan.4: Låt puttra ihop på låg värme i ca 10 minuter. 5: Ta den sista decilitern havregrädde i en liten skål och vispa ner maizenan. Häll ner redningen i såsen.6: Smaka av med salt och peppar. Servera med bönpasta, ugnsbakade romanticatomater med balsamico och vitlöks-och örtbröd!