GRAVAD MOROT
GRAVAD MOROT! En kommande klassiker på julbordet -eller? Det här känns som en sån grej som vi veganer tycker är jätteroligt (och gott!) men som köttisar bara skakar på huvudet åt -vadå gravad morot lixom?! Vi tycker iallafall att det är både vackert och gott. Dessutom är det ganska lätt att göra. Inför julbordet kommer vi nog att göra tunna, långa skivor istället. Du behöver:4 medelstora morötter1 dl grovt salt 1 dl vatten2 msk ättika (24%)0,5 dl strösocker1 tsk malen vitpeppar 3 msk fryst, hackad dill (eller färsk blir säkert mycket godare!)Gör såhär:1: Skiva moroten och lägg på en ugnssäker form. Strö över saltet och ställ in i ugnen på 200 grader tills de blivit lite halvmjuka, de ska fortfarande ha lite spänst kvar. För oss tog det 30 minuter.2: Koka lagen. Blanda alla ingredienser och koka upp. Ställ bort och låt svalna.3: Lägg ner moroten i lagen och låt ligga över natten.Servera med hovmästarsås och kokt potatis!