GRANOLA
Ugnsbakad müsli.. låter inte så spännande att det pirrar till direkt. Säkert därför det heter granola. Vi brukar kalla det Grann-Ola här hemma, låter inte så sexigt det heller i och för sig. Låter lite som en osäker mellanålders man med rocklugg och pösiga brallor... no offense till er Olor där ute. Ni är säkert jättecoola! Sidospår delux haha. Vi ville egentligen bara säga "Det är gott att göra Grann-Ola hemma, testa vettja!". Så var det med den saken. Du behöver (till två stora burkar... kanske 20 portioner)8dl havregryn1dl kokosflingor1 dl pumpakärnor1dl hackade hasselnötter och madlar0,5dl linfrön1dl solroskärnor1,5msk kanel0,5dl kokosolja1dl ljus sirap1dl vatten2 mosade mogna bananer1dl russin1dl gojibärGör såhär:1: Blanda alla fröer, havregryn, kanel, nötterna, bananen, sirapen och vattnet i en skål och rör om ordentligt. 2: Tryck/häll ut blandningen på en plåt och grädda i 20 minuter på 150 grader.3: Ta ut och rör om. Ta sönder bitarna lite om du, precis som vi, inte gillar för stora klumpar. Häll över kokosoljan och kör in i 10 minuter till. 4: Ta ut, blanda ner bären och russinen och låt svalna.