EMPANADAS
Är du chilenare eller uruguayan kommer du säga ifrån nu, men vi presenterar -Argentinska piroger (sk Empanadas). De fylls traditionellt med exempelvis ost och skinka (storfavorit hemma) eller en väldigt traditionell söt köttfärsröra. Hemma hos oss har det alltid funnits både köttiga och växtbaserade alternativ så vi tänkte dela med oss av recept på våra två favoritfyllningar. Degen har vi aldrig gjort själva hos oss (utan vi köper på i en latinamerikansk shop i hötorgshallen). Köttfärsfyllning:100g sojafärs1 gullök 1 vitlöksklyfta En näve russin1 msk sojaSalt PersiljaSvartpepparGör såhär: 1: Stek allting i en stekpanna och smaka av ordentligt med salt, peppar och persilja. Det ska smaka mycket! 2: Lägg på en dryg msk fyllning till varje degplatta, funka kanterna med vatten och vik ihop.3: Pensla med lite havregrädde med paprikapulver i. 4: Grädda i 200 grader i ca 10 minuter.Grönsaksfyllning:En burk majsEn gullökEn ca 5cm lång zucchinibit Persilja SaltSvartpepparGör såhär:1: Stek löken mjuk i en stekpanna och tillsätt sedan majs och zucchini och låt svalna. Tillsätt kryddora. Det ska smaka mycket! 2: Lägg på en dryg msk fyllning till varje degplatta, funka kanterna med vatten och vik ihop.3: Pensla med lite havregrädde med paprikapulver i. 4: Grädda i 200 grader i ca 10 minuter.