DONUTSEMLA
"NÄR MAN FESTAR, FESTAR MAN OCH DÅ FESTAR MAN REJÄLT" Utgår ifrån att ni alla är lika stormförtjusta i Edward Blom som vi är! Hans ostkärlek till trots så tror vi att vi på det stora hela delar samma matfilosofi. Extra allt gäller, annars kan det lika väl vara. Så hur applicerar en detta på en semla då? Den är ju redan rätt maffig ändå med mandelmassa, grädde och vetebulle? Jo, vi friterar böllen och rullar den i socker. Sagt och gjort! Vi var ändå smakfulla nog att göra mini-varianter, för vet ni vad det fiffiga är då? Man kan äta två... eller tre. Du behöver (15 mini-selmor)50g mjölkfritt margarin2 dl havremjölk 25g jäst4,5dl vetemjöl2 msk olja (vi använder raps) 2 msk socker +mer att rulla i2 msk maizena1tsk kardemumma0,5 tsk bakpulverOlja att fritera i1 pkt sojavisp VaniljsockerGör såhär: 1: Smält margarinet och blanda med havremjölken. Se till att det är fingervarmt.2: Blanda med smulad jäst och socker i en bunke.3: Blanda ner kardemumman, oljan, bakpulver, maizenan och mjölet och blanda till en smidig deg. Låt jäsa i 60 min.4: Forma degen till små munkar och låt jäsa i 20 min till (jobbigt, vi vet!!)5: Fritera i ca 2 minuter på ungefär 180 grader (mycket vetenskapligt hehe).6: Rulla i socker, skär i två delar och fyll med vispad grädde. Vi hoppade mandelmassan och fyllde med lite vaniljkräm också, det gör du som du vill!7: Ät fort som fan så att ingen annan hinner före!