CHURROS CON CHAMPURRADO

Churros kommer alltid ligga oss varmt om hjärtat. Så gott, roligt att göra och påminner oss om Argentina då dessa finns att köpa på vart och vartannat torg där nere. När vi bjöd svärföräldrarna på "Mexican night" var dessa en självklarhet, men då tillsammans med en mexikansk varm choklad som är trögflytande och gjord på majsmjöl.  Resultatet?  Churrosarna -Magnifika! Champurradon -Annorlunda, gott att doppa i men ingenting vi skulle slänga ihop en kväll när sötsugen faller på. Du behöver till churros:4 dl vatten5 msk socker4 msk olja +mer till fritering4 dl vetemjöl1 tsk saltsockerGör såhär:1: Blanda vatten, olja, socker och salt i en kastrull och låt det koka upp.2: Rör ner mjölet pö om pö tills smeten lossnar från kanterna och blir seg.3; Spritsa ut smala stänger på ett bakplåtspapper.4: Fritera och rulla i socker!Du behöver till Champurrado:80g majsmjöl1 liter vatten50g farinsocker200g mörk choklad3 kanelstängerGör såhär:1: Blanda vattnet om majsmjölet i en bunke och sila sedan ner det i en kastrull.2: Tillsätt socker och kanel och låt koka upp. Rör hela tiden.3: Lägg ner chokladen och låt den smälta. Även här under omrörning.4: När chokladen smält helt. Ta ut kanelstången och servera direkt. Chokladen stelnar när den svalnat.Doppa churrosarna i chokladen!