CHOKLADSEMLA MED NUTELLAGÖMMA
Förstår ni vilken tabbe när ens chokladsemla kan misstas som något så hemskt som en fullkornssemla?! Nästa gång vi gör dessa kommer vi blanda ned kakaon redan i första steget, för att undvika den spräckliga effekten! Hur som helst: Gott var det! Till semmelbullarna behöver (8 små): 25 g mjölkfritt margarin2.5 dl vetemjöl1/4 pkt jäst0,75 dl strösocker1 nypa salt5 msk kakao2. dl havredryckGör såhär: 1: Smält margarin i en kastrull och blanda ned havremjölken. Rör ned smulad jäst när blandningen känns fingervarm. 2: Blanda de torra ingredienserna (OBS: Bara hälften av mjölet) i en bunke och rör runt tills du har en homogen blandning. Rör ned mjölk/jästblandningen och knåda till en jämn deg. Tillsätt mjöl i omgångar tills det att du har en jämn, smidig deg. Den får gärna vara lite åt det kladdiga hållet, då dessa ska bakas ut senare. 3: Låt jäsa i 1 timme. 4: Baka ut på mjölat bakbord och forma till 8 små bollar. De får gärna vara något högre än breda. Låt jäsa i ytterligare 20 minuter. 5: Pensla bullarna med växtmjölk-eller grädde. Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i 5-10 minuter. Låt svalna innan du skär upp de luftiga bullarna. Här fyllda med hemgjord nutella ochchokladmousse.