BYTA UT

Att gå över till en växtbaserad kost handlar i mångt och mycket om att byta ut produkter som innehåller animalier mot växtbaserade alternativ. Har en gjort det så är det ju lixom klart sen! Att oroa sig över ex proteinbrist är i många fall överdrivet, äter du någorlunda varierat och 3 mål per dag så vågar vi nästan garantera att du får i dig det du behöver. Här kommer några exempel på saker som är LÄTTA att byta ut mot veganska alternativ. Dessa produkter beter sig på samma sätt, smakar likadant (ish) och kostar ungefär lika mycket. Sen finns det ju 103479263 anledningar till varför produkterna på höger sida är överlägsna de vänstra, men det tar vi en annan dag! Mjölk! Vi var inga stora mjölkdrickare när vi var l/o-vegetarianer men vi tycker att havremjölken är ett lysande alternativ. Lite sötare än komjölk dock! Gillar du inte havremjölk finns det ju mandelmjölk, cashewmjölk, sojamjölk, kokosmjölk, quinoamjölk osv osv. Vår latte-morsa (bokstavligt talat) har bytt ut komjölken i sina dagliga lattes mot havremjölk och föredrar nu det! Så det går ju helt klart att "vänja sig". Något vi däremot var stora fans av innan vi blev veganer är vispgrädde -och vet ni? Det är vi fortfarande! Tycker att den här från alpro är jättegod, jättefin och jättebra. Går att vispa till en god grädde som passar i tårtor, till mousse, på varm choklad osv osv. Tar lite längre tid att vispa bara! Färsen... Billigare, nyttigare, snällare och (i många rätter) helt likvärdig smakmässigt. Sålänge en inte käkar råbiff så funkar det minst lika bra med sojafärs. Tänker på tacos, köttfärslimpa, köttbullar, pannbiff osv.. Lättaste saken att byta ut! Smöret i bakning. Märks absolut ingen skillnad och det mjölkfria margarinet är betydligt billigare än smöret! Vi tycker att oatlys produkter är superbra! Den havrebaserade växtgrädden har i princip ersatt ko-grädden hemma hos mina (Emmas) svärföräldrar vilket är apkul. Så gör såser på denna istället för kogrädde. Det skadar ingen -tvärtom! Honung kan superlätt bytas ut mot agavesirap vilket smakar likadant typ. Som sötning i teet, såser eller på pannkakorna!