BURRITO VEGETAL

Igår hade vi "mexican night" med Emmas svärföräldrar med rätter som vår far mindes från ett besök i Mexico. Till vår hjälp hade vi en kokbok som inhandlades där med fina, lokala recept på burritos, tacos, enchilladas, quesadillas och diverse efterrätter. En av rätterna som valdes ut till herbivorerna var den här burriton. M-U-M-S! Så lätt att göra och kul att byta ut de klassiska (amerikaniserade?) tacosarna mot den här med ungefär samma smakpalett men lite annat koncept.  Du behöver (4 burritos):1 stor lök (hackad smått)1 morot (riven)2 vitlöksklyftor (pressade)1 burk majs 1 pkt kidneybönor1 röd paprika (hackad smått)En halv zucchini (hackad smått)4 tortillabrödSpriskummin, cayennepeppar, salt, svartpeppar och koriander Gör såhär: 1: Stek löken, moroten och vitlöken tills de blivit mjuka. 2: Lägg ner paprikan och zucchinin och stek ytterligare 2 minuter på medelvärme. 3: Tillsätt bönorna och majsen och krydda efter smak! 4: Fyll tortillabröden, vik ihop de på en sida och kör in i ugnen i 5 minuter på 150 grader. Servera med lite hackad sallad, salsa och guacamole!