BurGARE

För några dagar sedan försökte vi oss på att göra hamburgare. Vi tycker så mycket om pulled-oumph! i våra burgare att vi lämnat traditionella patties för ett tag. Men vi tänkte -why not? Och gjorde ungefär som en tänker att en ska göra,  bara att vi använde chia istället för ägg. Det blev bra! Man fick vara lite försiktig med burgaren efter stekning men väl i sitt bröd så var konsistensen väl godkänd. Vad äter ni i burgare? Du behöver (för 4 portioner, alltså 8 burgare):Sorry för konstiga mått -vi gjorde en större sats!300g sojafärs1,5 gullök2 vitlökskyftor 1/4 dl chiafrön2 dl vatten3/4 dl ströbröd 2 msk kinesisk sojaSalt, peppar(Vi hade 3 msk fryst kryddmix provensal, (basilika, oregano, rosmarin, timjan och kynde) men du kan smaksätta med vad du vill!) Gör såhär:1: Blanda chiafröna med 1 dl vatten och sojan. Låt stå.2: Hacka lök och pressa vitlöken. Stek mjuk i en stor stekpanna. Ner med sojafärsen (vi fick även tillsätta 1 dl vatten för att det inte skulle bli för torrt). När det börjar bli klart -smaka av med salt, peppar och din smaksättning (vi använde kryddmixen)3: Häll över färsen i en bunke och låt svalna något. Arbeta sedan ner ströbrödet och chia-mixen till en fast deg. (Kan vara så att du behöver ta mer eller mindre ströbröd).4: Forma biffar och ställ in i kylen på en tallrik, ta fram de strax innan det är matdags och stek dem på hög värme!Servera