blomkålscurry med kikärtor och cashewnötter

Igår blev det en kylskåpsrensarmiddag där vi kastade ned det mesta vi hittade i kylskåpslådorna. Det resulterade i en jättegod gryta vi tänkte dela med oss av receptet på. Den blir desto godare om den värms upp till dagen efter! Du behöver (4 portioner):1 stor gul lök (hackad)2 vitlöksklyftor (pressade)1 stor morot (i medaljonger)0.5 stort blomkålshuvud (skuret i bitar)200g kikärtor3 cm ingefära (riven)1 röd chili (finhackad)100g färsk ruccola200g cashewnötter2 burkar kokosmjölk5 dl vatten2 lime (saften)3 msk socker eller motsvarande sötningsalt, peppar1 tsk cayennepeppar1 tsk koriander1 krm malen saffran2 tsk gurkmeja Gör såhär:1: Stek gul lök och vitlök tills de mjuknat ordentligt. Tillsätt ingefära, chili och kryddor så att en kryddpasta bildats i botten av kastrullen.2: Lägg ned blomkål, morötter och vatten i kastrullen och låt puttra tills morötterna mjuknat delvis.3: Tillsätt kikärtorna, lime och kokosmjölken och låt puttra på spisen tills grytan reducerats till önskad konsistens.4: Rör ned nötterna och ruccolan. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor.5: Servera med ris, färsk lime och cashewnötter. SMAKLIG MÅLTID