BAKPOTATIS MED VEGANSK SKAGENRÖRA
Hemma hos familjen Oller Westerberg är det faktiskt inte Emma och Amelia som är de självklara kockarna, utan pappa Erico. När han får beröm för maten har han två standardrepliker:1: "Vadå tack?! 20 kronor" och 2: "Vet ni vad det här skulle kosta på Marstrand? Minst 180 kronor". En mycket ödmjuk man, som ni hör! Vi är däremot beredda att gå i hans fotspår, för visst ser inte det här både gott och rätt klassiskt, lyxigt svenskt ut? En redig portion bakpotatis med sk*genröra, tångrom, machesallad och grönsaker? Minst 200 spänn på Marstrand, asså. Du behöver (2 port):2 stora bakpotatisar2 dl havrebaserad creme fraiche3msk vegiar3tsk tångrom1 hackad rödlök1 kruka hackad gräslökSalt Saft från en halv citron100g tärnad naturell tofuGör såhär:1: Lägg potatisarna på en plåt, stick hål lite här och var med en gaffel och skär ett kryss. Låt de stå i ugnen på 200 grader i ungefär en timme (mer/mindre beroende på storlek).2: Blanda alla andra ingredienser i en skål men spara ca 1 tsk tångrom, lite lök och gräslök till garnering.3: Ta ut potatisen när den är klar, "tryck upp" korset, fyll med röra, toppa och njut! Serveras bäst med lite grönsaker och citron.