Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Frityrsmet till kyckling

Friterad kyckling är fantastiskt gott, men det får inte bli för mycket fityr runt om. Jag har äntligen lykats med att få en bra smet som varken rinner av för mycket eller lägger sig som ett tjockt lager på. Lyckan som uppstod när man biter i första biten och den är hur god som hälst. Smeten går oxå bra till räkor och lökringar.   Du behöver: 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1,5 dl bubbelvatten 1 uppvispad äggvita 2 krm salt   Gör så här: 1. Vispa äggvtan till ett hårt skum ( som när man gör maränger ) 2. Blanda mjöl, bskulver och salt i en bunke 3. Tillsätt vattnet och blanda till en jämn smet 4. Vänd ner äggvitan 5. Doppa det du ska fritera

Föregående inlägg

Het kebbabsås

Nästa inlägg

Hallon och vit choklad muffin

Till bloggens startsida

Vardagsmat