Linspaj.
Det är flera av er som har bett om receptet på den här pajen som Emma lagade hemma hos oss för ett tag sedan. Jag har bett henne om receptet men jag kunde inte vänta på att få det så jag gjorde en egen version av pajen igår. Det blev faktiskt jättebra! Det här behöver du till själva fyllningen: 3 dl rödalinser 4 dl vatten 500 g krossade tomater 2-3 vitlöksklyftor 1 gullök 2 msk tomatpuré Jag kryddade med: salt peppar spiskummin (inte så mycket) orginal chilipepper kryddmix, typ medlestark krydda (använde kanske 1 msk av den) torkad basilika öste jag på med ca 1-2 msk paprikakrydda kryddade jag bara lite med och så hade jag i lite oregano också Garnering: 200 gram feta ost. Börja med att hacka vitlöken och löken, fräs allt sedan ett tag i pannan. Därefter häller en ner de krossade tomaterna och blandar om. Efter det är det bara att skölja de röda linserna och sedan ha ner dem i tomatblandingen. Tillsätt 4 dl vatten och två msk tomatpuré och börja krydda. Låt sedan allt så och koka på låg värme i ca 20 min (tills att vatten försvinner och linserna är klara). När fyllningen kokar kan man passa på och göra pajskalet. Till det behöver man: 3 dl mjöl av valfri sort 125 gram smör 2-3 msk vatten (beroende på hur kladdig eller inte kladdig degen blir). (glömde ta en bild på när vi åt pajen pga jättehungrig så ni får se lite biler från förra gången när Emma lagade pajen) Knåda ihop till en deg och tryck ut den pajformen och picka hål på botten med en gaffel. Förgrädda sedan skalet i ca 5 min på 200 grader i ugnen. När det är klart är det dags att ha i fyllningen och strö på feta ost som garnering på pajen. Ha sedan inne allting i ugnen i 15 minuter på 200 graders värme. Sedan är det klart att ätas! Godast blir det om man äter sallat till, och kanske även någon kall vitlöksås (ska prova det till nästa gång!).