Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Tågtårta

Då två åringen inte är jätteförtjust i tårta och inte tål mjölk fick han en liten mini tårta för sig själv. Vaniljbotten, mosad banan, mjölkfri grädde och spacklad med mjölkfri grädde. Tårtbotten (12 cm) 3 ägg 1 dl strösocker 0,5 dl potatismjöl 0,5 vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 0,5 msk vaniljsocker Gör tårtbotten gärna någon dag innan (eller stoppa in i frysen någon timme), detta för att den ska smula mindre när man delar den. Sätt ugnen på 175 °C.  Vispa ägg och socker pösigt, minst 10 minuter.  Blanda de torra ingredienserna i en skål, blanda med en gaffel. Detta för att det ska blandas ordentligt.  Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten, rör inte mer än nödvändigt. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten. Vill du ha en extra hög botten (men formen räcker inte till) kan du sätta bakplåtspapper runt kanten som sticker upp lite.  Grädda längst ner i ugnen i 45-50 minuter, tiden kan vara kortare då det är mindre mängd smet, men håll koll efter 30 minuter. Låt svalna. När botten fått stå till sig dela i tre delar. Ett lager med mosad banan och nästa med mjölkfri grädde. Spackla med mjölkfri grädde. Tårtan är täckt med sockerpasta (kom ihåg att fodra med lite neutral olja) och figurerna är gjorde i sockerpasta

Föregående inlägg

Passionsmousse- och vit chokladmoussetårta med kladdkakebotten

Nästa inlägg

Hästtårta

Till bloggens startsida

Trasdockans blogg