Spindelmannen tårta
Fick äran att göra en Spindelmannen tårta ill min väns dotter. Det blev en blå botten med stadsiluetter på och en Spindelman figur på toppen. Figuren är gjord i sockerpasta och allt annat är gjort i marsipan. Bokstäverna, siffrorna och detaljerna på Spindelmannen är gjorda med livsmedelspennor. Tårtbotten 5 ägg 2 dl strösocker 1 dl potatismjöl 1 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 1 msk vaniljsocker Gör tårtbotten gärna någon dag innan (eller stoppa in i frysen någon timme), detta för att den ska smula mindre när man delar den. Sätt ugnen på 175 °C. Vispa ägg och socker pösigt, minst 10 minuter. Blanda de torra ingredienserna i en skål, blanda med en gaffel. Detta för att det ska blandas ordentligt. Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten, rör inte mer än nödvändigt. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten. Vill du ha en extra hög botten (men formen räcker inte till) kan du sätta bakplåtspapper runt kanten som sticker upp lite. Grädda längst ner i ugnen i 45-50 minuter. Låt svalna. När botten fått stå till sig dela i tre delar. Glasskräm 3 dl vispad grädde 2 dl vaniljkräm Vispa grädden till bra konsistens, det ska bli ränder efter vispen Blanda ihop vaniljkrämen till bra konsistens. Blanda grädden och vaniljkräm, nu har du en glasskräm. Lägg jordgubbarna på det nedersta lagret. Ha glasskrämen på nästa lager. tänk på att inte lägga för långt ut mot kanten (kommer pressas ut när nästa läger läggs på). Om du har tid, placera en tårtring eller kanten till formen runt tårtan och låt stå kallt till nästa dag eller några timmar. Spackla tårta med glasskräm. Täck tårtan med marsipan (fodra locket med lite olja) och hör husen och figurerna. fäst med lite vatten eller ätbart lim. Spidermanfiguren är gjord några dagar innan för att den ska hinna torka och stelna till).