Tunnbröd i stekpannan!
Eftersom jag själv inte har någon värmeplatta att göra tunnbröd på, testade jag idag att göra det i stekpannan istället.Det gick hur bra som helst! Dessutom fick jag premiär kört min nya bakmaskin som jag otroligt nog fick som julklapp. Jag måste varit extra snäll i år ;) För receptet av det tunnbrödet jag gjorde (som ger 16 bitar) behövdes:50g margarin3 1/2dl mjölk1/2msk strösocker1/2tsk salt1tsk bakpulver8dl rågsikt För det första ska jag bara tillägga att jag hade inte mjölk hemma, men däremot vispgrädde som jag spädde ut med vatten ca 50/50, vilket går lika bra.Sen hade jag mestadels rågsikt i men blandade också med lite mjölsnuttar som jag hade i skafferiet (favabönemjöl och dinkelmjöl). Steg 1: Smält smöret och rör ner mjölk, socker, salt, bakpulver och till sist mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg.Steg 2: Häll ut degklumpen på till en början omjölat bord. Rulla degen till en lång korv och dela degen i 16 bitar. Jag tycker det är enklast att dela på mitten flera gånger tills jag fått så många bitar jag ska ha.Steg 3: Mjöla nu bordet och kavla ut degen till ett tunt runt stycke. Jag tipsar dock om att inte göra bladtunna bitar, så blev dom lätt lite knäckebrödslika om dom råkade vara för länge i stekpannan. Sikta på 0,5cm tjocka. (Steg 4)Ta en stor stekpanna. Jag stekte först på 4:an på min spis då temperaturen va lite oklar i receptet jag följde, men det skulle vara hög värme.Jag sänkte dock till 3:an efter några bröd då dom blev klara så himla fort. Dom skulle stekas ca 2 min på varje sida men jag vände efter dryg 1 även efter jag sänkte värmen. Allt eftersom bröden blev klara la jag dom på ett galler med en handduk över.När jag väl fick in rätt taktik å blev dom himla bra. Men dom som gräddades lite för länge eller blev för tunna liknade polarknäcke när dom svalnat. Men absolut ätbara för det. Serveras gärna med smör och ost!