Pepparkaksdadelbollar!

Något annat jag provade var också dessa pepparkaksbollar gjorda på dadlar.Till dessa behövs:2dl mandlar1dl havregryn (alternativt solroskärnor för glutenfritt)4 tsk pepparkakskrydda0,25 tsk salt8 dadlar1 1/2 msk smör (alternativt kokosolja)0,5-1msk vatten (efter behov)Strösocker (eller annat att rulla i)Börja med att mixa havregryn och mandlar till mjöl.Kärna ut och tillsätt dadlarna i mixern.Mixa resten av ingredienserna men vänta med vattnet sist för att avgöra hur mycket du behöver.När allt är blandat till en jämn mix så kan du hälla upp strösocker i en liten skål och den börja rulla bollarna. Jag upplevde att de va lättare att knåda bollarna så dom inte smulade sönder när jag rullade dom i handen.Rulla i sockret och lägg på fat. Låt stelna i kylskål innan servering. För den kräsne är kanske inte detta ett alternativ istället för ”riktiga” pepparkaksbollar. Men för den som gillar dadlar och mandel och dessutom söker ett nyttigare alternativ är dessa att rekommendera.Som sagt så går som att rulla i annat eller utan tillbehör det är en smak sak.