Muffins med olika smak!

Eftersom jag hade grädde och ägg hemma som jag behövde använda, plus att jag tänkte tömma frysen på lite frysta bär så tänkte jag att lite muffins i frysen alltid kan vara trevligt om jag får lite besök nån gång.Till 18st muffinsar behövs:50g margarin3st ägg (jag tog 4 för mina va så små)2dl strösocker1dl mjölk (jag blandade grädde med vatten ca 50/50)4dl vetemjöl2tsk bakpulverSmak (per sats= 18 muffins):100g grovhackad chokladeller4dl bär (jag tog frysta amerikanska blåbär)(obs, själv gjorde jag dubbel sats, så mängden bär och choklad är mätt till EN sats!)Sätt ugnen på 225°C över och undervärme och förbered med att ställa ut formarna.Steg 1: Vispa socker och ägg poröst. Steg 2: Smält sedan smöret och ha ner det ihop med mjölken.Steg 3: Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner det i blandningen och vispa ytterligare till en jämn smet. (Steg 4)Nu är det dags för smaksättningen. Självklart kan du ha i precis vad som faller dig i smaken. Kanske är du sugen på nonstop, torkade bär, vaniljstång eller kanske bara en vanlig klassisk muffins fast färgad med karamellfärg?Jag valde i alla fall att ha hackad ljus blockchoklad i den ena satsen och amerikanska blåbär i den andra. Steg 5: Dela upp smeten i formarna, tänk ungefär till hälften då muffinsen reser sig av bakpulvret sen.Ett tips är verkligen dessa muffinsplåtar som ger en perfekt rund form.Jag hade inne mina muffinsar 15-20 min beroende på storlek, jag gick mest på färgen och lät dom bli helt gyllenbruna! Viken tur att muffinsarna smakade såååå mycket bättre än dom såg ut. Speciellt den gröna blåbärsmuffinsen som snarare kunde förväxlas med en bortglömd möglig muffins om man bara slänger en snabb överblick haha... Som serverings-tips i receptet kunde man servera dom med pudrat floursocker, spritsad grädde och ett par bär eller varför inte lite strössel av nått slag på toppen.