Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Glutenfria kolasnittar!

Eftersom jag fyller år till helgen och har bjudit hit en av mina barndomsvänner som är glutenintolerant så var det självklart att jag skulle baka något som hon också kan äta. Så på schemat stod bland annat glutenfria kolasnittar som bakas på:100 g smör rumstempererat1 dl muscovadosocker3 1/3 dl glutenfri mjölmix (Jag hade nästan 4 dl)1/2 tsk bikarbonat1 tsk vaniljsockerI en text som stod ovanför detta receptet så tipsade skrivaren om att ev. testa ha i en äggula och en skvätt mer av mjölmixen. Så jag tänkte att de kanske skulle göra att degen höll ihop mer. Så jag hade i en äggula och knappt 4 dl mjölmix. Men det visade sig nog att jag hade för mycket mjölmix för trots att jag knåda och försökte mjuka till degen så blev det bara en boll men så fort jag skulle dela den och lägga på plåten så föll det bara isär. Så jag hade i även äggvitan och då blev degen plötsligt mycket enklare att jobba med. Så jag hade nog rekommenderat 1 äggula men MAX 3,5 dl mjölmix istället.Sätt ugnen på 175 grader.Börja med att blanda smör och muscovadosocker till en jämn smet.Ha sedan i de övriga ingredienserna. Jag vispade med elvisp tills allt gått ihop och sedan knådade jag till en boll som jag delade i två. Rulla ut de två bollarna på en plåt och platta försiktigt till med handflatan innan du tar en gaffel eller annat och trycker mönster längs kakorna. Sätt in i ugnen i ca 12-15 minuter. Jag hade mina inne i 15 min då dom såg så bleka ut och jag tror att det blev bra med tanke på att mina råkade bli lite tjocka. Svårt att avgöra då glutenfritt gärna upplevs lite torrare men när jag provsmakade så tycker jag dom blev väldigt bra ändå. Dom föll isär litegrann men det var nog inte att jag hade inne dom för länge utan snarare pga att jag mixtrade lite med receptet tror jag... Jag tror att dom går hem på lördag!Annars får jag väl äta upp dom själv på kvällen haha ;) Vill du se receptet jag gick efter så kan du läsa det HÄR!

Föregående inlägg

Kanelkaka med knäckig yta!

Nästa inlägg

Planterat i sex timmar!!

Till bloggens startsida

Kika in till Johannas kreativa hörna varvat med äventyr och bakning!