Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Glass utan glassmaskin!

Idag har jag äntligen gjort lite roliga smaker av glass av endast TVÅ basingredienser och lagt till smak från olika saker jag haft hemma.De två ingredienserna för grunden till mina glassar är 5 dl vispgrädde och 1 burk kondenserad mjölkDetta ger 1.5L Grädden ska börja vispas först tills det blir mjuka men fasta toppar innan den kondenserade mjölken kan hällas i. Som smaktillsättning till de olika glassarna hade jag: Noblesse + kokosBara NoblesseHavlrebollar + kokosRinglad honung70% mintchokladHallon/lakrits kakor + hallonmarmelad70% hallonchoklad + frysta hallonTorkad frukt70% crispchoklad + marsmallows70% lakritschoklad + 70% crispchokladBara minimarsmallows Och flera till! Det blev så många olika att jag inte kommer ihåg alla smaker haha! Minst 13 olika kombinationer... Jag delade allt i små delar, chokladen hackades, kakorna smulades och havrebollarna kluttades i.Havrebollar föresten är en kopia av den klassiska chokladbollen fast utan kakao. Detta var första försöket jag experimenterade lite med.  Nästa helg blir det en glassrunda hemma med familjen för provsmak av alla olika smakerna. Det ser jag faktiskt fram emot! Receptet hittade jag på köket.se av Camilla Hamid som jag tycker är otroligt grym på att baka!

Föregående inlägg

Vecka 47!

Nästa inlägg

Avokado nr 3!

Till bloggens startsida

Kika in till Johannas kreativa hörna varvat med äventyr och bakning!