6 dec: julbak med vänner!

Här står vi och bakar lite olika godsaker.Det blev kanelhjärtan, pepparkaksfudge och chokladcornflakes.Fortsätt läsa så delar jag med mig av recepten  till dessa tre inte bara supergoda kakor utan även bland det enklaste och snabbaste jag provat.Självklart var självaste tomten inbjuden också!😂 Till kanelhjärtan behövs:5 dl vetemjöl1 dl strösocker2 krm salt200 g smör, kylskåpskallt2 st Äggulor (vi tog 3st)strösocker och kanel till dekorationBlanda alla ingredienser i en matberedare eller gör som vi och knåda ihop för hand, det går bra det med.Ställ degen i kylskåp 30 min.Ta fram och arbeta på mjölat bord. Det är lite som pepparkaksdeg som ska kavlas ut, är den för kall så knåda den tills den blir mjukare.Men mjöl behövs på kaveln så inte degen fastnar.Sätt ugnen på 200 grader.Kavla degen till ca 2mm tjocklek.Stämpla ut med pepparkaksformen, Helst hjärtan då så dom lever upp till sitt namn.😉Lägg på plåtar med bakplåtspapper under.Grädda i mitten av ugnen 6-7min. Blanda under tiden kanel och socker som sen strös på hjärtanen direkt när dom tas ur ugnen.Låt dom svalna på tallrik och avnjut en en kopp glögg! Till pepparkaksfudgen behövs:400g mörk choklad (vi tog hälften 70% och 50%)1 burk kondenserad mjölk (397g)10-15st pepparkakorBörja med att smälta chokladen försiktigt på låg värme i en kastrull.Ha ned mjölken, rör ihop till en slät fudge.Krossa ca 6-10 pepparkakor (inte smulor, ungefär 1-2 cm stora bitar).Tryck ut degen i en burk klädd med bakplåtspapper.Dekorera fudgen genom att lägga på resterande pepparkakor ovanpå när degen är i formen.Låt stelna i rumstemp minst 1h innan den ställs i kylskål. Skär upp och avnjut med ett glas julmust! Sist men inte minst gjorde vi ju chokladcornflakes och detta är verkligen det lättaste som går att göra. Tar typ 10 minuter och är godare än man kan tro.Till det behövs:3dl cornflakes150g chokladSmält chokladen i micro.Blanda med cornflakes.Dutta ut lite kluttar i antingen bullformar eller på bakplåtspapper.Vi valde även att strössla med lite fint strössel innan chokladen stelnade.