3 sorters delicatobollar!

Ikväll blev det en liten ''plockbuffé'' med olika delicatobollar för mig framför tv:n.Så därför tänkte jag dela med mig av recepten på dadelbollar, havrebollar och chokladbollar.Dadelbollar tror jag att jag skrivit om innan för nått år sedan, men värt att nämnas igen för dom är ju bara FÖR goda! Chokladbollar är ju en klassiker, och havrebollar är något som för mig är nytt sen ett par år tillbaka bara som jag smakade på det för första gången och tycker nästan dom är godare än chokladbollarna. I havrebollarna som jag gjorde har jag i:250 g mjukt, rumstempererat smör10 dl havregryn3,25 dl florsocker1 dl Oboy (eller 1 msk kakao och 0,75 dl florsocker)0,75 dl vispgrädde (ovispad) eller mjölk 3% fetthalt (dock hade jag 0,5%)1 msk vaniljsocker0,5 tsk saltkokosflingor att rulla i Satsen ger ca 30 bollar. Jag valde att halvera eftersom jag gjorde flera sorter och det blir ganska många bollar att äta själv hahaha... 1. Allra först tog jag fram margarinet så det skulle bli lagom mjukt innan jag satte igång med resten.2. Det jag började med sen var att mixa havregrynen i min mixer. Har du en matbredare kan du köra alla ingredienser i den.Jag körde även florsocker och o'boy i mixern.3. Vispa ihop den torra blandningen med smöret. 4. Häll i vätskan och vaniljsocker och salt. 5. Rulla i kokos eller pärlsocker. Frys in överblivna bollar så håller dom flera veckor. För ca 30st  chokladbollar behövs: 150 g margarin (rumstempererat)1½ dl Strösocker3 msk Kakao1 tsk Vaniljsocker2 msk Vatten eller kallt kaffe4 dl Havregryn Blanda samman allt.Rulla i kokos eller pärlsocker.Går också att frysa in. För ca 16 st dadelbollar behövs: 2 dl havregryn150 g torkade kärnfria dadlar1 tsk kanel2 krm flingsaltca 2 msk vatten 1. Mixa havregrynen.2. Blanda ner dadlarna, kanel, salt och vatten. Jag tycker det är enkelt att knåda för hand men en matberedare är aldrig fel att ha ;) 3. Rulla till bollar och i kokos eller kakao blandat med kanel (2 1/2 msk kakao + 1/2 tsk kanel). När jag rullar denna smeten till bollar brukar jag blöta händerna så fastnar kokos lättare plus att dom inte smakar torrt dagen efter som jag kan tycka dom lätt gör annars. Sim-sala-bim så blev det en tallrik med same, same but different!Rätt tråkiga bilder jag bjur på, jag är inte så estetisk när jag bakar tyvärr. Skulle tänkt efter lite och haft olika alternativ att rulla bollarna i istället för kokos till alla. Men idag blev det så och nu för tiden tycker jag just kokos gör sig bäst på dessa bollar. Just det föresten, om du skulle få mycket spill över från det du rullade bollarna i så behöver du inte nödvändigtvis slänga det. Spara i en burk och återanvänd till en annan gång.