23 dec: ischoklad med smak!
Ischoklad är väl egentligen ingen favorit enligt mig. Men otroligt lätt att göra!Jag testade även att göra två andra smaker utöver ”original” smaken.Till 60 st formar behöver du 200g kokosfett och 250g mörk choklad.Finhacka chokladen och smält det tillsammans med kokosen i en kastrull på låg värme.För att det inte skulle skvätta chokladsmulor i hela mitt kök när jag hackade den så la jag skärbrädan i en påse så samlades smulorna där i. De går annars att riva chokladen. För att lättare hälla chokladen i formarna använde jag en liten mjölk kanna.Först hällde jag upp utan någon annan smak än den som blir av chokladen och kokosfettet (som inte smakar kokos).Sen hällde jag upp nytt i samma kanna och hade i lite malen kardemumma. Efter de diskade jag kannan (eftersom jag bara har en) och hällde i ny choklad igen och smaksatte med pepparmints arom, alltså flytande smak. Då jag inte kollade så noga och bara köpte 1 paket ischokladformar så innehöll dom bara 40 stycken… Då tog jag mina isformar och även förra årets plastformar från en julkalender. Blev fint tycker jag! Jag hade även ett par rader mörk choklad över och skalade då två små clementiner och doppade i chokladen. Faktiskt väldigt gott!