10 dec: saffransglass!

När dagens inlägg inte blev som jag tänkte fick jag dra till med något annat istället och även om detta blir en liknande repris från förra året med glass så är det trots allt 100% värt att upprepas då jag tycker att detta är en så otroooooligt god glass som inte går att misslyckas med. Sen jag fick lära mig det superenkla sättet att göra hemmagjord glass på så använder jag mig alltid av samma grundrecept som består av bara 2 ingredienser.Nämligen 5 dl vispgrädde ( ju fetare desto bättre enligt mig) och 1 burk kondenserad mjölk.Sen om du nöjer dig med det (för bara dom två är goda ihop, blir lite likt vaniljglass eller gräddglass typ) eller så smaksätter du med valfria smaker. Choklad, nötter, bär, kakor, maräng, non-stop, eller varför inte testa ha i lite kanelbulle! Gränserna sätter du själv.  Jag valde att gå efter jultemat och hade i vanliga russin och 1 pkt saffran.Steg ett är att vispa grädden till mjuka toppar sedan vända ner den kondenserade mjölken.Därefter smaksätts glassen genom att röra ner ingrediensen/ingredienserna (i mitt fall russin och saffran). Häll upp i bägare, ex. tomma glassbyttor eller om du har en fin glasburk hemma så tycker jag det blir extra aptitretande när man kan se glassen och dens innehåll! Det blir nästa svårt att hålla sig från att vilja smaka känner jag haha. Sen finns det flera sätt att dekorera din burk på. Själv hade jag ingen passande etikett så jag tog fina kort i ett enkelt snöre och gjorde en liten rosett bara.Det går ju givetvis också att rita egna lappar att klistra på eller så skriver man med en CD-skivepenna rakt på glaset (förutsatt att burken återanvänds till ex ''HEMGJORD GLASS'' eftersom en sån penna inte går att tvätta bort vad jag vet). Testa dig fram, så länge glassen smakar som den ska (och det kan jag lova att den alltid smakar bra) så är det väl inte jätte-blodigt hur burken ser ut. ;)Det brukar alltid vara mest uppskattat att någon faktiskt gjort det själv!