Glassbakelse med krokant
Såhär blev resultatet av förmiddagens bakning: Glassbakelser med krokant, faktiskt riktigt goda -även fast jag inte är någon glass-människa. Tänkte dela med mig av receptet: 1 sats: ca. 10 st. Krokant: 3/4 dl strösocker 3/4 dl sötmandel, finhackad Glass: 2 dl vispgrädde 1/2 dl kesella 2 tsk florsocker Garnering: ca. 20 chokladplattor, t.ex. Noblesse GÖR SÅ HÄR: 1. Krokant: Smält sockret på medelvärme i en stekpanna (det får inte brännas). Tillsätt mandeln och rör om. Häll upp blandningen på ett bakplåtspapper. Låt krokanten stelna och hacka den i små bitar. 2. Glass: Vispa grädden fluffig och rör sedan ner kesella och florsocker. Vänd försiktigt ner krokanten i blandningen. 3. Sätt ihop: Sätt ihop chokladplattorna två och två med en stor klick av glassen emellan. Frys in bakelserna under några timmar och ta fram dem precis före servering. Enjoy! Recept från tidningen Hembakat! //Filippa ♥