München - Öl & Apfelstrudel
DAG ETT Jag vaknade upp i en helt ny stad och solen lyste. Visst är det något magiskt med att vakna upp på ett helt nytt ställe? Älskar det. Våren hade verkligen kommit till München redan. Kände hur ny energin redan då fyllde mig. Vi började med en frukost och väldigt gott kaffe. Som jag sedan, såklart, lyckades spilla ut på benet. Och halva golvet, och kartan. Japp, så typiskt mig. Efter det tog vi oss en solig promenad till kärnan (vi bodde ca 10 min därifrån). Vi utforskade lite, strosade omkring som man ska göra på semester. Efter lunchtid bestämde vi oss för att gå på en Food Tour (som bara gick en gång i veckan, tur!) för att smaka på bayersk mat. Det var verkligen värt det. Smaka på delikatesser och specialitéer ett par timmar som vi nog inte skulle prova på eller kanske inte ens stöta på annars. Besöka lokala små bagerier, charkuterier och speceributiker. (Det var dock lite tråkiga bilder så uteslöt dem...). På kvällen blev hungriga, trots all mat, och försökte leta upp en äkta, tysk (förlåt, bayersk!) restaurang, som helst inte skulle vara proppad med turister och internationell mat på menyn. Vi lyckades ganska bra, ni vet de hade ju öl, schnitzel och apfelstrudel, så det kan ju inte bli så mycket mer genuint där. Det var i alla fall väldigt mysigt även om det kanske var lite mer modernt än de vi var på de andra dagarna. Men väldigt god mat hade de i alla fall. Och öl såklart. Underbar. Jag har upptäckt öl på riktigt nu efter den här resan om ni inte förstått det (fast det borde man nästan göra om man vart där)... Lillebror som inte är så liten längre... Rejäla portioner vägdes upp med jättegod, lite svalkande potatis- och gurkabladning. Ser ni att de har lyckats göra schnitzel elegant..? Och så apfelstrudel till efterrätt. Såklart