Vit/Bruna gifflar

2 1/2 dl mjölk1 1/4 dl olja25 g färsk jäst2 msk socker2 äggca 500 g mjöl2 msk kakao1 1/2 dl riven kokossockerlag:400 g socker6 dl vattenVärm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i mjölken tillsätt 2 msk socker. Vispa upp äggen lätt och häll i mjölken och tillsätt oljan. Tillsätt mjölet och baka ihop till en fast deg.Dela degen i två delar. I ena delen tillsätter du kokosen och i den andra tillsätter du kakaon. Låt jäsa i 20 min.Dela den första degen i sex bollar och gör likadant med den andra delen. Ta en vit boll och en brun boll och lägg på varandra. Kavla bollarna ut till 15 cm diametern.  Dela degen sedan till 8 gifflar och rulla ihop dem och lägg på en plåt med bakplåtspapper på. Lägg varannan vit boll på botten för att få en varierande färg på gifflarna. Låt jäsa i 20 minUnder tiden kokar du ihop socker och vatten till en sockerlag, låt de koka ihop i ca 15 minGrädda gifflarna i 200 c i ca 15 minuter.Häll sockerlagen i en djup långpanna och lägg de ny gräddade gifflarna i sockerlagen och låt stå.