Slottsstek

1 msk smör1 kg fransyska av nöt eller fläskstek 1 gul lök1 morot0.5 msk salt1 msk kalvfond koncentrerad1 msk ljus sirap3 ansjovis fileer10 krydd pepparkorn1 msk vegeta5 vit pepparkorn2 lagerblad1 msk ättikssprit (12%)1 msk okryddat brännvin3 dl vattenSås:2 dl grädde/mjölk2 dl sky4 msk maizenaredning Salt och Peppar efter smakTillagning:Brynt köttet runt om i en ugn säker gryta i smör eller olja. (Jag stekte mitt i gryta och använde sedan en ler gryta)Skala löken och moroten, och sedan grov hacka de. Ta upp köttet och lägg de i en ler gryta. I grytan du stekte köttet i lägger du in de övriga ingredienser och kokar upp de. Häll buljongen över köttet. Lägg ler grytan i ugnen på 175 c. Låt koka i ca 1 1/2 timma. Ta ut köttet och lida in de i grillfolie och låt vila i ca 15 minSåsSila skyn. Ta 2 dl av skyn och häll de i en liten kastrull och sen tillsätt grädde. Koka upp och strö maizenaredning och rör om. Smaka av med salt och peppar efter smakSkär köttet i tunna skivor och servera de med såsen,kokt potatis, gele och press gurka