Lepinja

Lepinje är ett jugoslaviskt bröd 6 dl ljumet vatten 50 g färsk jäst1 tsk socker1 msk salt1dl olja600 g vetemjölSmula ner jästen i en deg bunke, tillsätt socker och häll i vattnet och rör om tills jästen har löst upp sig. TIllsätt olja,salt och vetemjöl. Arbeta degen i 10 minuter. Låt jäsa i rumstemparatur i ca 20 minuter. Häll upp degen på ett mjölat bord och dela den i sju delar. Forma sedan där efter degen till runda bollar. Klä plåten i bakplåtspapper och puddra lite vetemjöl över pappret för att undvika att degen ska fastna, sätt sedan din deg på den klädda plåten och låt jäsa i 10min. När bullarna har jäst platta du till dem så de blir ca 1 cm tjocka. Och låt jäsa i 10 minuter till.Grädda dem sen i 250 c ca 10 minuter.