lenja pita/ Lat frukt paj

550 g vetemjöl250g smör/margarin200 g socker2 dl creme fraiche2 ägg2 tsk bakpulver2 tsk vaniljsockerFyllning:150 g socker1 1/2 kg äpplen2 msk kanel1 tsk ingefära1 tsk kademummaeller1 kg pumpa200 g socker4 msk kanel1 tsk kademumma1 tsk ingefäraFunkar även med annan frukt och bär medBlanda vetemjöl och smör till en grynig blandning. Tillsätt övriga ingredienser och knåda ihop de till en deg.Låt stå i kylskåp i ca 1 timUnder tiden skala och riv äpplen/pumpa och sätt de i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser och låte de koka i 10 minTa ut degen och dela den i två delar, kavla ut den första . Lägg den i en smörad och bröad bakfrom (eller klä bakformern i bakplåtspapper) som är ca 35 x 25 cmHäll över fyllningen och kavla ut nästa del och lägg den ovanför (går även bra att göra valfritt mönster)Grädda i 180 g ca 40 min.Låt sedan kakan kallna.Skär upp kakan i rutor som är ca 5x5 och pudra sedan florsocker över