Vitlöksbröd med flingsalt
Vitlöksbröd med flingsaltEtt vitlöksbröd från tidningen hembakat som jag gjorde till buffebordetpå ett student kalas och 20 års kalas,smidigt när man kan göra dom innan och frysa in.Jag gjorde dom lite större så jag fick nog ut ca 25 st30–34 små bröd (kan göras större)25 g jäst 4 dl vatten , fingervarmt2 msk rapsolja1 ½ tsk salt 8–10 dl vetemjölGarneringca 50 g smör, smältca 2 vitlöksklyftorflingsaltfärsk persilja, hackadGÖR SÅ HÄR1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp.Tillsätt olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.2. Dela degen i 30–34 bitar eller(ca 25 bitar). Forma runda bullar och skär ett kryss i dem. Lägg dem i muffinsformar av porslin (behöver smörjas) eller papper (behöver inte smörjas). Ställ formarna på en ugnsplåt. Det går också bra att lägga bullarna direkt på en plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.3. Blanda smör,hackad persilja och pressad vitlök i en skål. Pensla bröden med blandningen. Strö över flingsalt4. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–10 min. Håll koll på dem mot slutet av gräddningen för det går snabbt på slutet i den höga ugnsvärmen. Låt bröden svalna på ett galler.Receptet kommer från www.katarinaninnajohansson.blo...