Vitlöksbaguetter
4 st 4 dl ljummet vatten ca 37 grader 30 gr jäst 8-9 dl Manitoba Cream 2 klyftor vitlök, pressade 1 dl olja 4 tsk salt Mät upp alla ingredienserna utom saltet i en bunke eller bakmaskin och bearbeta degen på låg hastighet i minst fyra minuter. Du får det bästa resultatet med en degblandare, men det går utmärkt med degkrokar på en elvisp eller att knåda den för hand. Öka sedan hastigheten till max och låt degen bearbetas i tio minuter. Tillsätt saltet och fortsätt i ytterligare 3 minuter. Slå upp degen, dela den i fyra bitar och låt dem jäsa till dubbel storlek. Mjöla bakbordet lätt och forma bitarna till fyra baguetter. Vrid dem gärna som om du tvinnade garn. Lägg baguetterna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa ytterligare 15 minuter (jag använde baguetteplåtar) Baka i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter (lite längre om det inte är varmluftsugn) Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen