Vita chokladhavrekakor
24 kakor 125 gr smör, rumsvarmt 2½ dl strösocker 1 ägg 2 tsk vaniljsocker 3 krm bikarbonat 3 krm bakpulver 1 krm salt 1½ dl havregryn 3½ dl vetemjöl 200 gr hackad vit choklad Gör så här: Sätt ugnen på 200 gr Vispa smör och strösocker luftigt med en elvisp Tillsätt ägget och blanda Rör samman de torra ingredienserna och vänd ner dem i smörsmeten Dela smeten i 24 delar ( Jag tyckte att de blev lite för stora så nästa gång gör jag ca 28-30 st) och rulla små bollar och lägg dem på bakplåtsklädda plåtar med 5 cm mellanrum (12 på varje plåt). Tryck ut bollarna lätt. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna i 5 minuter på plåtarna innan de läggs över på galler för att svalna helt. Smält vitchoklad över vattenbad och doppa halva kakan ( eller 1/3 del) i den vita chokladen