Ugnsstekt hel kyckling

 4 PORTIONER  1 kg kyckling 3 stora persiljekvistar 1 citron, i klyftor dragon eller rosmarin 2 msk olja eller smält smör 1 tsk salt 1 krm vitpeppar eller svartpeppar 2 tsk soja 0.5 tsk curry grädde Gör så här Sätt ugnen på 175-200 gr Blanda fettet med salt, peppar och soja, ev också curry. Lägg kycklingen med bröstet upp i en ugnssäker form. Pensla den runtom.  Sätt in kycklingen i nedre delen av ugnen. Pensla med fettet ett par gånger under stekningen. Ungefärlig stektid är 1 - 1 1/4 timme. Kycklingen är klar när köttet är genomstekt där lårbenet är fäst vid kroppen och när köttsaften är utan rosa inslag. Tag upp kycklingen, späd med lite vatten i formen och tag vara på skyn. Smaka av den och späd med lite grädde eller red den till sås. Skär upp kycklingen, böj ut låren och skär loss dem genom leden vid skrovet. Skär eller klipp kycklingen i halvor längs bröstbenet och ryggraden och dela den i mindre bitar. Kycklingen kan fyllas med äppelklyftor och katrinplommon. Receptet kommer från www.coop.se